Mark Reijntjens

Illustratie & ontwerp

Over mij

Ben ik uw man?

Ik ben een illustrator en vormgever met in inmiddels aardig wat ervaring op het gebied van kranten-vormgeving, illustraties en illustraties voor andere media. Het werk onderscheidt zich door de variatie in stijlen, minitieuze afwerking en wat (flauwe) humor. Klik op de link ‘Portfolio’ om mijn werk te zien. Wie weet sluit één van mijn stijlen aan op uw wensen.

mark_site_animatie3a

Wat kan ik wel niet allemaal?

Kwaliteitjes

  • Illustratie
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Illustrator
  • Klappen met 1 hand

Klanten

  • Algemeen Dagblad
  • Rest

Curriculum Vitae

Werk

May 2015 - Present Rotterdam

Algemeen Dagblad (AD)

Illustrator

Sinds mei 2015 ben ik part-time in dienst van het Algemeen Dagblad. Ook daar mag ik illustraties maken voor de dagkrant, het zogenaamde &-katern en het AD-magazine. Jammer genoeg kan ik ze zelf niet meer plaatsen en de pagina vormgeven, zo is de functieverdeling. Het AD heeft een andere uitstraling dan de kranten waarvoor ik heb gewerkt. Dat was even wennen maar het wemelt er van de vaklui en dat is prettig samenwerken!

May 2013 - May 2015 Nijmegen

De Persdienst

Illustrator en vormgever

Tot mei 2015 ben ik in vaste dienst geweest voor De Persdienst. Helaas is deze opgeheven vanwege de overname van Wegener door De Persgroep. De Persdienst was een gecentraliseerde redactie die algemene pagina’s, verhalen en beelden maakte voor de zeven regionale dagbladen van Wegener, zoals het Brabants Dagblad, De Gelderlander en Tubantia. Mijn functie binnen de Persdienst was illustrator en vormgever. De samenwerking aldaar was zeer prettig en inspirerend.

Jan 1996 - Present Den Bosch

Lumine

Zelfstandig Illustrator voor kranten en bladen

Lumine is de naam van het bureau waarmee ik begonnen ben als vormgever en illustrator. Ik ben afgestudeerd met Latijn in mijn pakket en vond een dergelijke benaming lekker interessant overkomen. “Lumine” is een Latijnse woord en betekent “door middel van licht”. Ik gebruik inderdaad vaak licht en schaduw in mijn werk. Tot ongeveer 2004 ben ik hoofdzakelijk vormgever geweest maar daarna is de focus op het illustreren komen te liggen.

Sep 1996 - Dec 1999 Den Bosch

Brabants Dagblad

Vormgever / Lay-outer

Het Brabants Dagblad was mijn eerste en serieuze vaste (part-time) baan. Ik was nog niet met illustreren bezig maar zuiver met de opmaak van pagina’s. Het was ook mijn eerste introductie in het nieuwswezen, een spannend medium waarbij je geboeid wordt door de actualiteit, wereldwijd en lokaal.

Dec 1999 - Apr 2007 Eindhoven

Eindhovens Dagblad

Vormgever en illustrator

Bij het Eindhovens Dagblad kreeg ik meer de gelegenheid om de pagina’s op een creatieve wijze vorm te geven. In een later stadium kreeg ik eveneens de kans om zelf illustraties te maken bij artikelen. Voor het eerst sinds de Kunstacademie was ik weer aan het illustreren.

Opleiding

Sep 1982 - May 1989

Maurick College Vught

Student
Sep 1995 - May 1996

Kunstacademie Den Bosch

Student illustratie
Sep 1989 - May 1994

Kunstacademie Den Bosch

Student grafisch ontwerpen

Portfolio

Contact

 

paper_plane_light_gray

Adres

  • Havenstraat 15B
  • 5211WC Den Bosch

Telefoon

  • 06-53872806

Email